پژوهشکده فیزیک - 1394/11/7

بازدید دانشجویان از پژوهشکده فیزیک

پژوهشکده فیزیک در روز 9 دی ماه 1394 برای اولین بار در قالب برنامه‌ی “روزِ باز “مهمانان ویژه ای داشت. این مهمانان از میان دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد دو دانشگاه علم و صنعت ایران و صنعتی شریف بودند.

پژوهشکده فیزیک در روز 9 دی ماه 1394 برای اولین بار در قالب برنامه‌ی “روزِ باز “مهمانان ویژه ای داشت. این مهمانان از میان دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد دو دانشگاه علم و صنعت ایران و صنعتی شریف بودند . این برنامه با هدف آشنایی این دانشجویان با فعالیت ها و همچنین اعضای پژوهشکده انجام شد. اولین "روز باز" پژوهشکده برای آشنایی مخاطبان با موارد زیر انتخاب هدف گذاری شده بود:
1) گروه‌های پژوهشی فعال، عناوین پژوهشی مورد علاقه آنها و امکانات پژوهشی،
2) دانشجویان و محققان پسادکتری و تعامل مستقیم با آنها،
3) اعضای هیئت علمی پژوهشکده به‌عنوان رهبر گروه‌های پژوهشی.

در برنامه مذکور پژوهشکده فیزیک میزبان بیش از 80 نفر از دانشجویان بود. در آغاز ریاست پژوهشکده، آقای دکتر شیخ‌جباری، ضمن عرض خیر مقدم به‌صورت اجمالی پژوهشگاه دانش‌های بنیادی و مشخصاً پژوهشکده‌ی فیزیک را به حضار معرفی کردند. علاوه بر این بروشورهایی که در اختیار مخاطبان قرار داده شد که امکان آشنایی اولیه‌ای از پژوهشکده و اعضای آن را فراهم کرد. در ادامه برنامه در سه بخش ادامه پیدا کرد:
بخش اول شامل مجموعه‌ای از سخنرانی‌های 15 دقیقه‌ای، با هدف آشنایی دقیق‌تر با فعالیت‌های پژوهشی جاری پژوهشکده بود. در این سخنرانی‌ها برخی از فعالیت‎های پژوهشی در حوزه‎های زیر به حضار معرفی شدند:
1) کیهانشناسی (توسط آقای دکتر محمد صادق موحد، محقق مقیم پژوهشکده و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی)،
2) ماده‌ی چگال (توسط آقای دکتر اکبر جعفری، محقق مقیم پژوهشکده و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف)،
3) فیزیک بینیادی (توسط آقای دکتر جلال یوسفی، محقق پسادکتری پژوهشکده)،
4) فیزیک تجربی در آزمایشگاه پژوهشکده (توسط آقای دکتر عزیزاله شفیع‌خانی، مسئول آزمایشگاه و عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا)

جهت گیری سخنرانی ها عموماٌ در راستای طرح سوالات و ایده‌های کلی هر حوزه بود. بعد از هر سخنرانی، به طور مختصر حضار سوالاتی را مطرح کردند.
بخش دوم این برنامه به گفتگوی آزاد میان مهمانان و اعضای پژوهشکده اختصاص داشت. در این بخش حدودا 45 دقیقه‌ای مهمانان علاقمند، با ارتباط رو در رو با اعضای پژوهشکده اطلاعاتی درخصوص چگونگی همکاری‌های با پژوهشکده در قالب دانشجوی دکتری یا دوره‌های پسادکتری کسب کردند.

برنامه‌ی روزِ باز طوری تنظیم شده بود که بخش سوم این برنامه با سخنرانی عمومی پژوهشکده همپوشانی داشته باشد. (سخنرانی عمومی به‌طور معمول چهارشنبه‌های آخر هر ماه با دعوت از افراد برجسته‌ی حوزه‌های متنوعی از علوم برگزار می‌شود). این سخنرانی با توجه به یکصدمین سال ارائه مقاله‌ی نسبیت عام اینشتن به مروری بر پیشرفت‌هایی که در این صد سال در این حوزه انجام شده اختصاص داشت. این سخنرانی عمومی توسط آقای دکتر محمدمهدی شیخ جباری رئیس پژوهشکده فیزیک ارائه شد. در ادامه این سخنرانی یک ساعته دانشجویان به‌صورت رسمی و پس از آن نیز به‌صورت غیر رسمی سوالات خود را از سخنران پرسیدند.
پژوهشکده فیزیک امیدوار است این برنامه هر سال (ترجیحا در فاصله‌ی میان دو نیم‌سال تحصیلی دانشگاه‌ها) برگزار شود. در سال‌های آینده سعی می‌شود با برنامه‌ریزی دقیق‌تر و اطلاع‌رسانی وسیع‌تر، پذیرای دانشجویان بیشتری از سایر دانشگاه‌ها نیز باشیم. علاقمندان می‌توانند هر گونه پیشنهادی در این خصوص را به رایانامه‌ی مدیر اجرایی پژوهشکده ارسال نمایند. پژوهشکده فیزیک از آقای دکتر علی‌اکبر ابوالحسنی (محقق مقیم پژوهشکده و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف) و آقای دکتر علی ملاباشی (محقق پسادکتری پژوهشکده) که در ترتیب دادن این برنامه نقش داشتند قدردانی می‌نماید.